CONSUMABILE
ACCESORII

Comenzi telefonice:
0724.02.45.92
BUCURESTI
 
Degeraturile

Degeraturile

Degeraturile pot aparea chiar la temperaturi de zero grade. O temperatura moderat scazuta, combinata cu umezeala si vant, este deseori mai periculoasa decat temperatura scazuta fara vant, pentru ca umezeala si vantul sporesc pierderea caldurii prin piele. Degeraturile locale se impart in: degeraturi superficiale si degeraturi profunde.

-Degeraturile superficiale se limiteaza la zona pielii. Cele mai afectate sunt degetele de la maini si picioare, urechile, nasul, obrajii. Degeratul are senzatia de furnicaturi ale pielii, urmata de o durere moderata. Apoi, pe piele, apar pete albe.

-Degeraturile profunde nu se limiteaza numai la piele, ci interseaza si muschii si oasele. in acest caz, pielea devine alba, tare, rece, insensibila si imobila pe planurile profunde.

Degeraturile - PRIMUL AJUTOR

-Degeraturile superficiale trebuie sa fie tratate cat se poate de rapid.

-Pielea degerata se poate incalzi in contact cu pielea cu temperatura normala: degetele se pun la subsuoara, barbia si urechile se aseaza in palme, iar picioarele langa abdomenul persoanei care acorda primul ajutor. Mentineti contactul cu pielea calda pana cand pielea isi recapata culoarea, sensibilitatea si consistenta.

-Degeraturile profunde nu trebuie tratate pe loc. Cel afectat trebuie transportat intr-un loc unde i se poate aplica tratamentul necesar. Pana atunci, protejati portiunea degerata de traumatisme si presiuni; scoateti victima din vant si frig; nu bandajati degeratura; nu masati, infasurati-l in haine calduroase si transportati-l la spital.
Pagini Vizitate: