CONSUMABILE
ACCESORII

Comenzi telefonice:
0724.02.45.92
BUCURESTI
 
Donarea de Sange

Donarea de Sange

-Donarea si transfuzia de sange se desfasoara in tara noastra in baza "Legii privind donarea de sange, utilizarea terapeutica a sangelui uman", in care se mentioneaza ca: "donarea de sange se face in scop terapeutic, este menita sa contribuie la ocrotirea sanatatii populatiei si este un gest umanitar benevol, neremunert si anonim".

-"Donarea de sange se face numai de la persoane care au varsta cuprinsa intre 18 si 65 de ani si care, in urma unui examen medical atent, nu prezinta risc pentru boli de orice natura, transmisibile prin sange".

-"Persoanele donatoare de sange in scopuri terapeutice sunt declarate donatori onorifici de sange ai Romaniei".

-"Recoltarea de sange, ca urmare a exercitarii unei constrangeri de natura fizica sau morala asupra unei persoane, este interzisa".

-"Cantitatea de sange recoltata la o donare este de 5-7 mililitri pe kilogram corp greutate donator, dar nu va depasi 450 mililitri la o recoltare".

-Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania sprijina unitatile sanitare in activitatea de recrutare a donatorilor si de stimulare a donarii de sange. In concordanta cu Principiile sale fundamentale, acorda un sprijin permanent si lipsit de compromisuri, respectand conceptul de donare voluntara si neremunerata.

-Donarea de sange voluntara si neremunerata este forma de donare considerata cea mai sigura, atat pentru securittea donatorului, cat si pentru cea a primitorului.

-Donarea de sange voluntara si neremunerata este un act prin care o persoana sanatoasa ofera cu generozitate o parte din sangele sau pentru a veni in sprijinul semenilor in suferinta si nu pentru a obtine anumite avantaje materiale.

-Persoanele cu probleme economice sunt, deseori, tentate sa doneze sange pentru a obtine anumite avantaje materiale, cu care sa-si acopere o parte din nevoile lor si atunci pot sa ascunda anumite boli pe care le-au avut si care pot pune in pericol, uneori, nu numai sanatatea primitorului, ci chiar pe a donatorului insusi.
Pagini Vizitate: