CONSUMABILE
ACCESORII

Comenzi telefonice:
0724.02.45.92
BUCURESTI
 
Resuscitarea Cardio-Pulmonara

Resuscitarea Cardio-Pulmonara

-Resuscitarea trebuie sa fie efectuata numai pe indivizii care sunt in stare de inconstienta, nu respira si prezinta o posibila intrerupere a circulatiei sangelui (nu au puls).
-O persoana in aceasta situatie se afla in stare de coma.
-Scopul resuscitarii este de a scoate pacientul din aceasta situatie si de a preveni decesul.

Resuscitarea Cardio-Pulmonara - ACTIONATI RAPID

Este extrem de important pentru creier sa aiba un flux continuu de oxigen. Celulele creierului pot tolera numai o scurta intrerupere a fluxului de oxigen, de obicei intre 3-5 minute.

Resuscitarea Cardio-Pulmonara - EXAMINAREA SI TRATAMENTUL

Scuturati umarul accidentatului si strigati: "Sunteti treaz?".

Daca nu exista nici o reactie:
- strigati dupa ajutor; deschideti caile de acces ale aerului, vedeti daca pacientul respira (pentru aceasta, folositi numai 5 secunde!).

Daca pacientul nu respira:
- palpati-i pulsul (pentru aceasta, folositi doar 5 secunde).

Daca nu respira, dar are puls:
- incepeti respiratia artificiala.

Daca nu respira si nu are puls:
- incepeti manevrele de resuscitare cardio-pulmonara. Pulsul este examinat la gat, prin palparea cu degetul aratator si cel mijlociu pe partea laterala a Marului lui Adam, in scobitura dintre trahee si muschiul gatului (artera carotida).

Resuscitarea Cardio-Pulmonara - DESCHIDEREA CAILOR DE ACCES AL AERULUI

Cand persoana care acorda primul ajutor asigura deschiderea cailor de acces al aerului, unei persoane in stare de inconstienta, in primul rind trebuie sa inlature toti corpii straini vizibili, care obtureaza gura si gatul.
Apoi, inclina spre spate capul accidentatului: aseaza o mana pe frunte si cu doua degete de la cealalta mana ridica mandibula, fara a inchide gura accidentatului.

Resuscitarea Cardio-Pulmonara - RESPIRATIA ARTIFICIALA (metoda "gura la gura")

- Dupa ce ati deschis caile de acces al aerului, verificati daca pacientul respira. - Verificati daca pacientul are puls.

- Blocati narile pacientului intre doua degete; insuflati aer si verificati daca se ridica cutia toracica. Folositi doua secunde pentru fiecare insuflare.

- Lasati aerul sa iasa afara si verificati daca se decompreseaza toracele. Mentineti capul accidentatului in aceeasi pozitie.

Resuscitarea Cardio-Pulmonara - RESUSCITAREA CARDIACA

- Gasiti locul de apasare corespunzator.

- Localizati sternul.

- Punctul de apasare va fi situat deasupra limitei inferioare a sternului, la o distanta de 2 degete.

- Asezati palma mainii peste punctul de presare si cealalta palma peste prima. Ridicati degetele de pe cavitatea toracica.

- Apasati drept in jos, de 80-100 ori/min.

- Apasati de sus in jos cca. 4-5 cm la o persoana adulta. Daca pacientul nu respira si nu are puls, executati 15 compresiuni externe ale pieptului la doua insuflatii (resuscitarea cardio-respiratorie).
Pagini Vizitate: