CONSUMABILE
ACCESORII

Comenzi telefonice:
0724.02.45.92
BUCURESTI
 
Transportul unui Accidentat

Transportul unui Accidentat

Transportul inseamna oricare dintre modalitatile prin care putem deplasa o persoana traumatizata sau bolnava. Metodele de transport depind de tipul accidentarii si de mijloacele materiale de care dispunem. Inainte ca o persoana accidentata sa fie transportata, trebuie sa reflectam asupra catorva aspecte.

Transportul unui Accidentat- ACCIDENTATUL TREBUIE TRANSPORTAT INAINTE DE TRATAMENT?

Trebuie evitata transportarea sau miscarea inutila a victimei; cu toate acestea, o miscare minima poate fi necesara pentru a se face o evaluare corecta a situatiei, inainte de acordarea primului ajutor. Daca exista pericolul de explozie, incendiu, gaze, avalanse, persoana accidentata trebuie scoasa din zona respectiva, intr-un loc in care sa se afle in siguranta.

Transportul unui Accidentat - CE TRAUMATISME A SUFERIT VICTIMA?

Inainte de a transporta accidentatul, el trebuie examinat pentru a i se evalua gradul si natura trumatismelor suferite; ele vor stabili ordinea urgentelor, in raport cu transportul. Acest lucru este important mai ales in cazurile cu mai multi accidentati.

Transportul unui Accidentat - MASURI IN VEDEREA TRANSPORTARII

Dupa ce accidentatul a fost examinat si traumatismele evaluate, el trebuie pregatit pentru a fi transportat.

Tratamentul necesar la locul accidentului depinde de situatie. Daca o persoana si-a fracturat piciorul, iar ambulanta este pe drum, nu mai este nevoie sa punem piciorul in atela. Tratamentul se limiteaza la sprijinirea piciorului in timpul transportului la spital. Daca transportul este de durata si dificil , se actioneaza diferentiat. Fractura trebuie sa fie fixata in atela, cu mare grija, iar corpul bine infasuat si legat, in siguranta, de targa din schiuri.

Transportul unui Accidentat - ALEGEREA METODEI DE TRANSPORT

Daca aveti la indemana mai multe posibilitati de transport, doua aspecte va vor ajuta sa o alegeti pe cea mai indicata. Natura accidentului. Traumatismele grave (victimele cu tulburari circulatorii sau respiratorii) trebuie transportate rapid la spital sau, daca este prea mare distanta, la cel mai apropiat cabinet medical. In cazul unui traumatism al gatului, capului sau spatelui, transportarea trebuie sa se faca cu cea mai mare grija. Tratamentul in timpul transportului, Viata celor mai multe persoane accidentate depinde si de tratamentul acordat in timpul transportarii. Poate este nevoie sa se continue primul ajutor acordat anterior sau poate trebuie sa se aplice un nou tratament. Este, deci, necesara o pregatire speciala a personalului care asigura transportul si, totodata, trebuie sa se respecte norme speciale de transport.
Pagini Vizitate: